Experience and Expertise

Mastercursus voor studenten met een chronische aandoening

De Graduate School of Life Sciences heeft vanaf november 2022 een nieuwe mastercursus: de Experience and Expertise Elective Course (X&X Course). Het bijzondere aan deze cursus is dat deze speciaal voor studenten met een chronische aandoening is. Open Concept draagt bij aan het ontwerp en aan het invoelbaar maken van de persoonlijke ervaringen.

Dubbeltalent

Studenten met een chronische aandoening onderzoeken binnen de cursus op welke manier ze hun ervaringen als patient zouden kunnen benutten als onderzoeker. Dit dubbeltalent kan onderdeel worden van hun beroepsperspectief. Bijvoorbeeld door als patentvertegenwoordiger te participeren in onderzoek. Maar ook kunnen hun persoonlijke ervaringen bijdragen aan een andere houding ten aanzien van hun eigen onderzoek. 

Binnen de X&X Course onderzoeken de masterstudenten diverse aspecten van het patiëntperspectief. Ze komen daarnaast in contact met medestudenten die vaak zeer herkenbare uitdagingen en ervaringen hebben. De X&X Course bouwt daarmee niet alleen aan de kennis over patiëntparticipatie, maar ook aan een nieuw beroeps- en carrière perspectief en aan persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.

Toolbox en audioportretten

Samen met studenten met een chronische aandoening en docenten en onderzoekers van Universiteit Utrecht / UMCU Werken we aan deze mastercursus. We ontwikkelen daarnaast een toolbox voor docenten en onderzoekers en we maken persoonlijke verhalen invoelbaar door audioportretten.

Hieronder kun je de teaser voor de X&X course beluisteren, die gebaseerd is op de persoonlijke ervaringen van de dubbeltalenten die meededen in de pilot.

De 3 afleveringen zelf zijn te beluisteren op Spotify, op de Experience and Expertise project landing page en op de GSLS Student Site, onder de Experience and Expertise elective course.

Teaser X&X Elective Course

Partners

Team

Henk van Zeijts Procesregisseur & facilitator
Johanneke Minnema Procesbegeleider
Frank-Jan van Lunteren Conceptontwikkelaar

Open Concept

Open Concept