Over ons / Team

Johanneke Minnema

Procesbegeleider

  • johanneke@openconcept.nl

https://nl.linkedin.com/in/johanneke

 

Johanneke is een betrokken en kundige procesbegeleider. Ze gelooft in de kracht van creativiteit om tot nieuwe antwoorden te komen op complexe maatschappelijke vraagstukken. Ontwerpend denken en werken is voor haar een prettige en intuïtieve manier om dat wat al goed gaat te verbinden met dat wat anders kan of moet. Johanneke ontwerpt het innovatieproces en vertaalt dit naar een praktische, uitvoerbare en realistische vorm en planning. Opgeleid als bestuurs- en organisatiewetenschapper weet Johanneke de brug te slaan tussen bestuur & beleid en de dagelijkse praktijk. In haar vrije tijd is Johanneke graag actief in de buitenlucht: wandelen, fietsen, kanoën en schaatsen zijn favoriet. Bij de Utrechtse Kano Club is zij actief als voorzitter.

Johanneke over Ledig Erf

Een van mijn eerste herinneringen aan Utrecht speelde zich af rond Ledig Erf. Op achtienjarige leefttijd stapte ik, na een lange reis uit Friesland, uit de bus voor de open dag bij Bestuurs- en Organisatiewetenschap op de Bijlhouwerstraat. Ik raakte enthousiast over de studie, ontmoette mensen met wie ik nog steeds contact heb en leerde dat een buslijn twee kanten op rijdt en dat je dus aan de andere kant van de weg weer in de bus moet stappen als je terug wilt naar waar je vandaan kwam (want buslijn 2 was toen nog geen ringlijn).

Bijna twintig jaar later kom ik nog steeds regelmatig op Ledig Erf. Is het niet voor een biertje bij het gelijknamige café dan is het wel voor de delicatessen van de Twijnstraat. En soms peddel ik met mijn kano onder het Ledig Erf door de Singel op.

Open Concept

Open Concept