Wij zijn Open Concept.

Open Concept is de Utrechtse ontwerpstudio voor sociaal maatschappelijke vraagstukken.

We staan voor reflectief innoveren: we geven vorm aan een nieuwe toekomst, gebaseerd op pijlers uit het verleden.

Missie

Onze missie is om vanuit de kracht van ontwerpgericht werken bij te dragen aan sociaal maatschappelijke vraagstukken. Creativiteit inspireert ons en de creatieven waar we graag mee samenwerken al sinds 2014 om op speelse manier concrete verandering in gang te zetten.

 

Werkwijze

We zijn een coöperatie van verschillende ondernemers uit de creatieve sector. In Open Concept bundelen we de krachten die nodig zijn voor de vraagstukken waar we aan werken. De samenstelling van ons team verschilt dus per opdracht.

Wat anderen zeggen

Tijdens de corona pandemie en de bijbehorende maatregelen was het een extra uitdaging om de teambuilding sessies online te faciliteren. Het werken met Henk van Zeijts van Open Concept was essentieel om onze doelstellingen – online en op fysieke afstand - te behalen. Zijn zowel professionele als persoonlijke aanpak was tailormade, verfrissend en heeft de EBU geholpen om de strategische blik op de toekomst te werpen.

Floris Driessen Strategic Advisor — Economic Board Utrecht

De co-creatiesessie was intensief maar alles ging in een fijne, ontspannen sfeer en patiënten, ouders en behandelaars konden toevoegen wat zij wilden. Ik was onder de indruk van de oefening met de landkaart van het eiland en wat dat opleverde aan inzichten/ideeën. Dat is een hele mooie manier om dingen meer inzichtelijk te maken en dichterbij te laten komen. Ik heb er veel van geleerd, en zeker ook inspiratie opgedaan om hier op de polikliniek mee aan de slag te gaan.

Gerrie de Joode-Smink Specialistisch verpleegkundige reumatologie — Wilhelmina Kinderziekenhuis Over Eigen regie op vermoeidheid

Het was leuk om in SlimCity met mensen van verschillende expertises samen te werken. In relatief kort tijd hebben we, met dank aan de prettige sturing van Open Concept, mooie resultaten weten te bereiken.

Jan van Kempen Coördinerend adviseur — Rijkswaterstaat Midden-Nederland Over SlimCity

Open Concept heeft ons op prettige wijze begeleid en geadviseerd over de aanpak voor onze afdelingsdag. De tekenaars die live verslag deden van elke groep hebben ons een kritische spiegel voorgehouden en onze hersenen laten kraken. Het is echt van meerwaarde als een buitenstaander optekent waar wij in onze hoofden al heel lang mee bezig zijn. De tekeningen die ontstonden waren zo treffend dat we er voor kozen om ons bedrijfsplan eveneens visueel te maken. Deze hangt nu op kantoor aan een muur waar iedereen hem kan zien.

Jurriën Brombacher Directeur — Utrechtse Vastgoed Organisatie, gemeente Utrecht

Door een aantal van onze alumni te betrekken bij de opdracht over autobranden bood Open Concept hen de kans om op zinvolle wijze kennis te maken met het ondernemerschap en tegelijkertijd werkervaring op te doen in een professionele context. De goed verzorgde begeleiding vanuit Open Concept zorgde voor een zachte landing en de evaluatie achteraf versterkte hun leerervaring.

Tom van de Wetering Projectmanager — HKU-X Over Autobranden

Samen aan de slag?

We leren je graag beter kennen. Laat je ons weten hoe we contact met je kunnen opnemen?

Uw bericht is succesvol verzonden

Open Concept

Open Concept