Building Blocks

Building Blocks

Building Blocks is een mobiele expositie met miniaturen van Utrechtse innovaties. Deze Building Blocks maken de wereld van morgen tastbaar door concrete toepassingen van technologische innovaties te laten zien. We doen dit in aanloop naar technologie festival Campus Party. Bekijk hier alle Blocks. De expositie van Building Blocks is via drie routes samengesteld:
Inhoud: 
Miniatuurmodel van het slimme bushokje
1

ROUTE 1 / GAMECHANGERS

Gamechangers zijn baanbrekende innovaties waar Utrecht trots op is! Een aantal van deze innovaties vind je terug in een Building Block. Bijvoorbeeld de blocks over Smart Solar Charging.

2

ROUTE 2 / MAKING CONVERSATIONS: GESPREKKEN MET DE SLIMME STAD

Making Conversations van SETUP is een format om tastbare innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken. Studenten, ontwerpers, bestuurlijke vernieuwers, politici, ambtenaren, onderzoekers en bewoners wisselen kennis en ervaring uit om vervolgens gezamenlijk tot tastbare visionaire antwoorden te komen. Deze Building Blocks krijgen vervolgens een plek in een rondreizende expositie die onder meer op Campus Party te zien is. Bekijk het toerschema hier.

De Responsive Building, In/Uithof en de Transcient Express Blocks zijn ontstaan naar aanleiding van Making Conversations over respectievelijk: Hacking Health, Slim Stationsgebied en de Bereikbaarheid van het Utrecht Science Park.

De Virtuele Patiënt (Stichting Volte)
3

ROUTE 3 / WERKPLAATS BUILDING BLOCKS

Vaak worden innovaties wel besproken en beschreven in projectplannen, maar niet altijd leidt dit tot concrete toepassingen. Het verbeelden van innovaties in miniatuur dwingt om een eerste stap in de richting van realisatie te zetten.

Medewerkers van de gemeente Utrecht gingen in maart en april aan de slag met het verbeelden van hun innovaties in houten Basic Blocks. In totaal zijn er ruim 40 Basic Blocks gebouwd. De beste tien zijn vervolgens uitgewerkt in een wit Better Block voor de mobiele expositie, zoals SpaceSnapp en de Collegiale Dataconnector.