SpaceSnapp

SpaceSnapp

Waar en welke (verrassende) ruimtes kun je huren in de stad vanuit thuis en/of vanaf een terrasje aan de werf?
Makers Vincent Hoenderop Jesse Kiemeneij Block in productie Innovator Makelpunt
Over dit block: 

Waarschijnlijk kent u SnappCar, waarbij u een auto kunt huren van een particuliere eigenaar. SpaceSnapp doet hetzelfde, maar dan voor ruimte. SpaceSnapp helpt initiatiefnemers aan ruimte, ontzorgt vastgoedeigenaren en zorgt voor vertrouwen bij beide partijen. De initiatiefnemer: ik wil ruimte! De vastgoedeigenaar: ik wil mijn ruimte in beeld en betrouwbare en eenvoudig veel verhuren!

De initiatiefnemer
Utrecht bruist van de initiatieven; van een avondje zaalvoetballen, het aanbieden van yoga of het openen van een pop-up-store. Voor deze initiatieven is ruimte nodig. Voor de initiatiefnemer betekent SpaceSnapp eenvoudig beschikbare ruimte vinden en virtueel bekijken, contact leggen/boeken. Een virtueel beeld van beschikbare ruimte in de stad!

De verhuurder
De verhuurder van ruimte heeft een dilemma. Hij heeft ruimte en wil deze zo min mogelijk leeg laten staan, maar hij wil zo weinig mogelijk zorgen/problemen door de verhuur. De aanbieder wil zijn ruimte wel in beeld brengen maar moet vertrouwen krijgen om het aan te bieden, ook aan partijen die niet direct voor de hand liggen. Daarnaast moet het contracteren/boeken eenvoudig te regelen zijn. Atelierruimte in een voormalig kantoor. Ruimte voor een therapeut in een zorginstelling. Expositieruimte in leegstaande winkel etc. SpaceSnapp ontzorgt de verhuurder en biedt vertrouwen om zijn ruimte aan initiatieven beschikbaar te stellen doordat er een eenvoudige app aan verbonden is waarmee de locatie optimaal digitaal in beeld is, de contractering geregeld wordt en een rating verbonden is aan de huurders (denk aan Airbnb). Daarmee kunnen locaties optimaal worden benut met meerwaarde voor de buurt, de aanbieder en de zoekende partij.

De app SpaceSnapp 
De app van SpaceSnapp is er voor de huurder en de verhuurder. De huurder kan, met behulp van Google Maps, Google Streetview en Layar een locatie zoeken op de kaart of door middel van augmented reality. Je kunt ook meteen een kijkje nemen in de ruimte die verhuurd wordt en contact leggen met de eigenaar/ reserveren. In een oogopslag via je smartphone zien wat er beschikbaar is.

Het SpaceSnapp-pakket
 Voor de verhuurder is de app de toegang tot het verhuurbeheer van de ruimte. De huurder kan direct via de app met de verhuurder contact opnemen om tot een afspraak te komen. Het pakket sluit aan bij de  technologie die reeds gebruikt wordt door de eigenaar om zijn ruimte te verhuren. Het pakket van SpaceSnapp is gratis voor elke aanbieder in de stad Utrecht te gebruiken onder het motto: Maak de stad mooier door haar te delen!

Voor de uitwerking van dit block kan gebruik gemaakt worden van:de website van het Makelpunt www.makelpunt-utrecht.nl en de open data van het Makelpunt (alle aanbodlocaties) via https://utrecht.dataplatform.nl/data?term=makelpunt&op=&form_build_id=form-lcPuSMJwW7sKU8kwkJgta6DlOiNB_ml8LAmgf1_uwtk&form_id=wk_ckan_dataset_search_form