Hof van Cartesius

Hof van Cartesius

Hoe kunnen we ruimte maken voor een circulaire economie?
Makers Sijme van Jaarsveld Tijmen Boer Block voltooid Innovator Charlotte Ernst
Over dit block: 

Het Hof van Cartesius wordt een groene buitenwerkplek in Utrecht. Waar bedrijven, bewoners en initiatiefnemers op een organische en duurzame manier meebouwen aan de gebiedsontwikkeling van het Werkspoorkwartier. Het Hof wordt een proeftuin voor de circulaire economie in Utrecht, zelfbouw architectuur, collectiviteit en tijdelijke stedenbouw. Het wil een brug slaan tussen startende, innovatieve ondernemers in de creatieve maakindustrie en grote bedrijven uit de bouwsector die zich beiden spiegelen aan de principes van de circulaire economie.

Het ontwerp bestaat uit flexibele paviljoens gesitueerd rondom een collectieve binnentuin, welke ook voor stadslandbouw is te gebruiken. De paviljoens zijn gebouwd van tweedehands zeecontainers en door middel van zelfbouw met hergebruikte materialen afgebouwd.  

Het Hof wordt niet alleen circulair gebouwd, maar vormt ook de accelerator voor kennisdeling op het gebied van de circulaire economie in Utrecht, en een plek om te ontmoeten en co-creëren, te verbinden en te realiseren.